Degustace

Slow Food | Degustace vín | Realizované degustace

Slow Food

  • Hnutí Slow Food založil Carlo Petrini v Itálii jako protiklad fast foodu. Cílem hnutí je naučit vážit si kultury stolu, chránit a vychutnávat místní produkty, které by mohly být odsouzeny k zániku na úkor mezinárodní standardizace potravinářských výrobků a rychle se rozvíjející "kultury" Fast Food. Hnutí prosazuje místní produkty, domácí odrůdy plodin a upozorňuje na dávno zapomenuté recepty. Hnutí se poté globálně rozšířilo a v současnosti disponuje více než 100 000 členy ve 132 zemích. (Zdroj: Wikipedia)
  • ukázka Slow Food menu:
  • Aperitive du début: Champagne J.Lassalle 1-er Cru, Cuvée Préférence
  • Tygří kreveta se zeleninovou pěnou (Chardonnay Signature 2008 Domaine Champy, Bourgogne)
  • Grilovaná chobotnice, vanilkové fazolky, konfitovaná rajčátka (Savenniéres AOC 2005 "La belle ouvrage" Domaine Damien Laureau, Vallée de la Loire)
  • Glazurovaný brzlík, šalotkovo-bramborové pyré a dýňová lasagne (Saint-Joseph "Lyseras" 2007 Domaine Yves Cuilleron, Vallée du Rhône)
  • Královský krab, celerovo-koprové pyré se zeleným chřestem a omáčkou beurreblance (Faugeres 2007 AOC Blanc "Allegro" Domaine Ollier-Taillefer, Languedoc)
  • Hovězí steak na grilované zelenině, demi glas (Château Trimoulet 2004 Saint-Emilion Grand Cru, Bordeaux)
  • Panna cotta s malinovou omáčkou a čerstvými malinami (Château Rabaud-Promis 1999 Sauternes 1-er Grand Cru Classé, Bordeaux)

Degustace vín

Protože dobrých vín je bezpočet a orientace mezi nimi může být někdy obtížná, pořádáme pro Vás každý měsíc pravidelné degustace nejvybranějších odrůd vín. Degustujeme skvosty ze známých i méně známých vinařských provincií, jak z Moravy, tak ze zahraničí.

Poznávejte svět díky vínu. Každou degustaci vede zkušený sommelier či vinař. Součástí jeho výkladu o vínech je i představení dané oblasti. Tak si můžete dát lépe do kontextu původ jednotlivých lahodných chutí.

Degustace zahrnuje:

  • 8 - 15 vzorků - záleží na dané oblasti
  • filtrovanou vodu
  • odborný výklad

Součástí degustace je také soutěž ! Vítěz zdarma obdrží vzorek z degustovaných vín nebo jinou zajímavou cenu.

Cena degustace:

Cena degustace se pohybuje od 249 do 990 Kč. Záleží na oblasti a počtu vzorků a lokalitě.

V současné době pořádáme pravidelné degustace v Pardubicích ve Vinném baru Nálada a v Praze v Restaurantu Zelená zahrada.

Realizované degustace

<<   1 | ... | 3 | 4 | 5 | ... | 16   >>

Degustace vín z Burgundska a Bordeaux

Degustace vín z Burgundska a Bordeaux
(22. 10. 2015)

Tata degustace byla zaměřena na špičková burgundská vína z vinařství Domaine Thibert a výběr vín z oblasti Bordeaux. Chutnala se vynikající burgundská vína z roku 2014 a 2012 z pozemků Pouilly-Fuissé, Saint-Veran a Pouilly-Vinzelles. Po burgundských vínech jsme ochutnali znamenité dlouhodobě na dubovém sudu zrající bílé víno z oblasti Bergerac. Z červených vín z Bordeaux jsme ochutnali víno z oblasti Coteaux du Bordeaux, Cahors a znamenité Chateau Langlais, ročník 2000 z oblasti Saint Emilion. Degustací provázel dovozce Mirek Kredvík.

Degustace portugalských vín

Degustace portugalských vín
(23. 9. 2015)

Tato degustace byla zaměřena na vína z Portugalska od dovozce, pana Josefa Kubíčka. K sektu, bílým, červeným a na závěr i jednomu portskému vínu se podávaly vhodně zvolené portugalské delikatesy, jako například chobotnice z Azorkých ostrovů, portugalské pražené mandle, tuňák, olivy či vybrané portugalské sýry. Poslední vzorek porstkého vína z roku 2007 byl otevřen speciálním způsobem - jemným upálením rozžhavenými kleštěmi a následým prudkým zhclazením ledovou vodou. Tato degustace byla tedy plná nejen chuťových, ale i vizuálních zážitků.

Degustace vín z Rakouska

Degustace vín z Rakouska
(30. 7. 2015)

Tato degustace byla zaměřena na rakouská vína od dovozce pana Andrease Aignera, která nám tato skvělá vína prezentoval. Degustovalo se také jedno růžové víno. Z bílých vín byla zastoupena hlavně odrůda Grüner veltliner a Riesling, z červených potom Zweigelt a Blaufrankisch. Výsledky hodnocení vín zůčastněnými byly velmi těsné jak u bílých, tak i červených vín.

Degustace novinek z Bordeaux

Degustace novinek z Bordeaux
(1. 7. 2015)

Tato degustace byla zaměřena na exluzivní vína z Bordeaux, ke kterým se podávaly speciality jako argentinský steak, letní salát s grilovaným řeckým sýrem či grilovaný ananas. Degustovala se excelentní červená vína ze Saint Emilionu v kategorii Grand Cru, vína z apelace Margaux, Graves, Moulis nebo Sauternes.

Degustace růžových vín a jahod

Degustace růžových vín a jahod
(11. 6. 2015)

Tato již tradičně konaná degustace, která se koná na naší krásné zahrádce s jezírkem byla zaměřena na snoubení pokrmů z jahod s vybranými růžovými víny. Růžová vína byla z oblasti údolí řeky Loiry, Provencálska a údolí řeky Rhony. Pokrmy, které se ochutnávaly k těmto vybraným růžovým vínum byly například: salát s uzeným lososem, jahodami a čerstvým fenyklem, jahodové gaspacho s mátou nebo cheesecake s rozpečenými jahodami na grilu! Touto degustací, která nabídla jedinečný gastronomický zážitek, provázel Mirek Kredvík.

<<   1 | ... | 3 | 4 | 5 | ... | 16   >>

Máte zájem o Wine catering či o Degustaci vína?
Kontaktujte nás:






Tučně označené položky jsou povinné.
Po kliknutí na "Odeslat zprávu", bude zpráva zaslána na náš e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

© 2019 Vinný bar Nálada. Všechna práva vyhrazena. Restaurace

Přihlášení do klubové sekce Nálada.cz