Degustace

Slow Food | Degustace vín | Realizované degustace

Slow Food

  • Hnutí Slow Food založil Carlo Petrini v Itálii jako protiklad fast foodu. Cílem hnutí je naučit vážit si kultury stolu, chránit a vychutnávat místní produkty, které by mohly být odsouzeny k zániku na úkor mezinárodní standardizace potravinářských výrobků a rychle se rozvíjející "kultury" Fast Food. Hnutí prosazuje místní produkty, domácí odrůdy plodin a upozorňuje na dávno zapomenuté recepty. Hnutí se poté globálně rozšířilo a v současnosti disponuje více než 100 000 členy ve 132 zemích. (Zdroj: Wikipedia)
  • ukázka Slow Food menu:
  • Aperitive du début: Champagne J.Lassalle 1-er Cru, Cuvée Préférence
  • Tygří kreveta se zeleninovou pěnou (Chardonnay Signature 2008 Domaine Champy, Bourgogne)
  • Grilovaná chobotnice, vanilkové fazolky, konfitovaná rajčátka (Savenniéres AOC 2005 "La belle ouvrage" Domaine Damien Laureau, Vallée de la Loire)
  • Glazurovaný brzlík, šalotkovo-bramborové pyré a dýňová lasagne (Saint-Joseph "Lyseras" 2007 Domaine Yves Cuilleron, Vallée du Rhône)
  • Královský krab, celerovo-koprové pyré se zeleným chřestem a omáčkou beurreblance (Faugeres 2007 AOC Blanc "Allegro" Domaine Ollier-Taillefer, Languedoc)
  • Hovězí steak na grilované zelenině, demi glas (Château Trimoulet 2004 Saint-Emilion Grand Cru, Bordeaux)
  • Panna cotta s malinovou omáčkou a čerstvými malinami (Château Rabaud-Promis 1999 Sauternes 1-er Grand Cru Classé, Bordeaux)

Degustace vín

Protože dobrých vín je bezpočet a orientace mezi nimi může být někdy obtížná, pořádáme pro Vás každý měsíc pravidelné degustace nejvybranějších odrůd vín. Degustujeme skvosty ze známých i méně známých vinařských provincií, jak z Moravy, tak ze zahraničí.

Poznávejte svět díky vínu. Každou degustaci vede zkušený sommelier či vinař. Součástí jeho výkladu o vínech je i představení dané oblasti. Tak si můžete dát lépe do kontextu původ jednotlivých lahodných chutí.

Degustace zahrnuje:

  • 8 - 15 vzorků - záleží na dané oblasti
  • filtrovanou vodu
  • odborný výklad

Součástí degustace je také soutěž ! Vítěz zdarma obdrží vzorek z degustovaných vín nebo jinou zajímavou cenu.

Cena degustace:

Cena degustace se pohybuje od 249 do 990 Kč. Záleží na oblasti a počtu vzorků a lokalitě.

V současné době pořádáme pravidelné degustace v Pardubicích ve Vinném baru Nálada a v Praze v Restaurantu Zelená zahrada.

Realizované degustace

<<   1 | 2 | 3 | ... | 16   >>

Degustace vín z vinařství Jaroslav Osička

Degustace vín z vinařství Jaroslav Osička
(21. 7. 2016)

Tuto exkluzivní degustaci jsme označili za jednu z nejlepších degustací, která se ve Vinném baru Nálada uskutečnila. Výklad pana Jaroslava Osičky byl naprosto bezkonkurenční, stejně tak, jako jeho vína. Hodnotit jeho vína nebyo vůbec snadné, protože co vzorek, to originál. Pan Osička je zakladatel sdružení vinařů, kteří se nazývají Autentisté. Tento vinař působil jako dloholetý pedagog na střední vinařské škole ve Valticích.

Degustace růžových vín a pokrmů z čerstých  jahod

Degustace růžových vín a pokrmů z čerstých jahod
(16. 6. 2016)

Již tradiční a velmi oblíbená degustace růžových vín a jahod se konala na naší krásné zahrádce. K pokrmům z čerstvých jahod jsme vybrali i vhodná růžová vína. Zde je seznam jídel a vín k nim vybraných: 1. Salát s jahodami, fetou a vlašskými ořechy - Tor del´Elmo, Rosé, brut - Beaujolais Villages AOC, Rosé, Domaine des Nugues 2. Jahodová polévka Gazpacho s krupicovým nokem a mátou - Saint-Chinian Rosé, Domaine Soulié - Cabernet Sauvignon Rosé, Domaine de Ménard 3. Chřestovo-jahodový závin s rebarborovým přelivem - Cotes du Rhone AOC "Les Dentelles du Cygne" Rosé, Domaine Roche Audran - Chateau Les Fontenelles, Bergerac Rosé AOC 4. Jahody s mascarpone a citronovou trávou - Cuvée Garrigue Rosé Coteaux du Libron IGP, Domaine Preignes Le Neuf - Cabernet Sauvignon IGP de la Loire Rosé, Domaine de la Tourlaudiere

Degustace novinek z Francie

Degustace novinek z Francie
(18. 5. 2016)

Dovozce Míra Kredvík nám tentokrát představil nová vína z oblasti Bordeaux a údolí řeky Loiry. Ochutnávka začala růžovým vínem z Loiry, které bylo vyrobeno z odrůdy Cabernet Sauvignon. Pak následovala dvě bílá suchá vína z Loiry z odrůdy Melon Blanc (cuvée bez síry) a druhé z odrůdy Muscadet Sevre et Maine. Poslední bílé bylo z Graves- podoblasti Bordeaux. Z červených vín jsme ochutnali vynikající vína z podoblastí Bordeaux jako jsou Froncas, Margaux a jedno víno ze Saint Emilionu v jakosti Grand Cru Classé.

Degustace vín z Dobré vinice, Nový Šaldorf

Degustace vín z Dobré vinice, Nový Šaldorf
(21. 4. 2016)

Vinařský mág Petr Nejedlík nám na této degustaci osobně představil nejen nové ročníky jeho vín, ale také vína, která zrála v nových dubových sudech a následně ve speciálních hliněných amforách o objemu 1100 litrů, které se nazývají qvevri. Tato výroba vín je u nás zcela ojedinělá a vína z této kolekce spadají do kategorie vín Orange. Tato metoda výroby vín vznikla v Gruzii přibližně 2000 let před letopočtem. Na začátek jsme také ochutnali vynikající sekt Créme de Vin, který je složen z odrůd Pinot Noir, Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský. Petr Nejedlík patří mezi sdružení vinařů. kteří se nazívají Autentisté. Jedná se o sdružení vinařů, kteří vyrábějí vína s naprostým respektem k přírodě, bez výraznějších zásahů do tradiční výrobní technologie a bez přidávání látek, jako jsou selektované kvasinky, čiřidla, ... Vinice, ze kterých jsou sbírány hrozny pro výrobu vín Autentistů jsou z velké části v tzv. biorežimu.

Degustace novinek z Francie

Degustace novinek z Francie
(23. 3. 2016)

Touto velmi zdařilou degustací nás provedl dovozce pan Milo Miškay, jehož velmi osobité vyprávění o víně zaujalo všechny účastníky, že byste po celou dobu degustace slyšeli spadnout špendlík na zem. Na začátek jsme ochutnali osvěžující růžový Crémant de Limoux. Z bílých vín nás pan Miškay provedl chutěmi Sauvignonu bílého a Sauvignonu šedéhoz údolí řeky Loiry, aromaticky výrazným vínem z odrůdy Marsanne-Roussanne z oblasti Languedoc-Roussillon a dvěmi ročníky vín z vinařství Valcombe z údolí Rhony, které byly vyrobeny z odrůd Grenache blanc a Marsanne. Znamenitá červená vína, která jsme ochutnali, byla vyrobena především z odrůd Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache, Mouvédre a všechna pocházela z oblasti Languedoc-Roussillon. Na závěr následovala krásná sladká tečka v podobě vína z apelace Muscat de Frontignan z odrůdy Muscat Petit Grains. Toto víno bylo šlechtěno na nový dubových sudech.

<<   1 | 2 | 3 | ... | 16   >>

Máte zájem o Wine catering či o Degustaci vína?
Kontaktujte nás:






Tučně označené položky jsou povinné.
Po kliknutí na "Odeslat zprávu", bude zpráva zaslána na náš e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

© 2018 Vinný bar Nálada. Všechna práva vyhrazena. Restaurace

Přihlášení do klubové sekce Nálada.cz