Degustace

Slow Food | Degustace vín | Realizované degustace

Slow Food

  • Hnutí Slow Food založil Carlo Petrini v Itálii jako protiklad fast foodu. Cílem hnutí je naučit vážit si kultury stolu, chránit a vychutnávat místní produkty, které by mohly být odsouzeny k zániku na úkor mezinárodní standardizace potravinářských výrobků a rychle se rozvíjející "kultury" Fast Food. Hnutí prosazuje místní produkty, domácí odrůdy plodin a upozorňuje na dávno zapomenuté recepty. Hnutí se poté globálně rozšířilo a v současnosti disponuje více než 100 000 členy ve 132 zemích. (Zdroj: Wikipedia)
  • ukázka Slow Food menu:
  • Aperitive du début: Champagne J.Lassalle 1-er Cru, Cuvée Préférence
  • Tygří kreveta se zeleninovou pěnou (Chardonnay Signature 2008 Domaine Champy, Bourgogne)
  • Grilovaná chobotnice, vanilkové fazolky, konfitovaná rajčátka (Savenniéres AOC 2005 "La belle ouvrage" Domaine Damien Laureau, Vallée de la Loire)
  • Glazurovaný brzlík, šalotkovo-bramborové pyré a dýňová lasagne (Saint-Joseph "Lyseras" 2007 Domaine Yves Cuilleron, Vallée du Rhône)
  • Královský krab, celerovo-koprové pyré se zeleným chřestem a omáčkou beurreblance (Faugeres 2007 AOC Blanc "Allegro" Domaine Ollier-Taillefer, Languedoc)
  • Hovězí steak na grilované zelenině, demi glas (Château Trimoulet 2004 Saint-Emilion Grand Cru, Bordeaux)
  • Panna cotta s malinovou omáčkou a čerstvými malinami (Château Rabaud-Promis 1999 Sauternes 1-er Grand Cru Classé, Bordeaux)

Degustace vín

Protože dobrých vín je bezpočet a orientace mezi nimi může být někdy obtížná, pořádáme pro Vás každý měsíc pravidelné degustace nejvybranějších odrůd vín. Degustujeme skvosty ze známých i méně známých vinařských provincií, jak z Moravy, tak ze zahraničí.

Poznávejte svět díky vínu. Každou degustaci vede zkušený sommelier či vinař. Součástí jeho výkladu o vínech je i představení dané oblasti. Tak si můžete dát lépe do kontextu původ jednotlivých lahodných chutí.

Degustace zahrnuje:

  • 8 - 15 vzorků - záleží na dané oblasti
  • filtrovanou vodu
  • odborný výklad

Součástí degustace je také soutěž ! Vítěz zdarma obdrží vzorek z degustovaných vín nebo jinou zajímavou cenu.

Cena degustace:

Cena degustace se pohybuje od 249 do 990 Kč. Záleží na oblasti a počtu vzorků a lokalitě.

V současné době pořádáme pravidelné degustace v Pardubicích ve Vinném baru Nálada a v Praze v Restaurantu Zelená zahrada.

Realizované degustace

<<   1 | ... | 14 | 15 | 16

Chardonnay ve světě

Chardonnay ve světě
(16. 4. 2008)

Netradiční degustace, která nám umožnila srovnání Chardonnay z celého světa, byla velmi poutavá i poučná.

Výběr z francouzských vín

Výběr z francouzských vín
(19. 3. 2008)

Všichni degustátoři se opět přesvědčili, že Mírův výběr vín nikdy nezklame!

<<   1 | ... | 14 | 15 | 16

Máte zájem o Wine catering či o Degustaci vína?
Kontaktujte nás:






Tučně označené položky jsou povinné.
Po kliknutí na "Odeslat zprávu", bude zpráva zaslána na náš e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

© 2018 Vinný bar Nálada. Všechna práva vyhrazena. Restaurace

Přihlášení do klubové sekce Nálada.cz